Digitalna štampa podrazumjeva direktnu povezanost računara u kojem se obavlja digitalna priprema i štamparske mašine.  

Kada bi htjeli podjeliti digitalnu štampu na više kategorija imali bi mnogo načina i kriterija za to. Mi ćemo se fokusirati na podjelu zasnovanu na jednom kriteriju, a to je dimenzija. 

Gledajući na digitalnu štampu po tom stanovištu možemo reći da se dijeli na dvije osnovne kategorije i to: digitalna štampa velikih i digitalna štampa malih formata. Mi u Sanat Studiu smo stava da sve što se printa do SRA3 (320mm X 450mm) formata možemo svrstati u kategoriju manjih formata, a sve preko u kategoriju velikih formata.

Razlike izmedju ova dva tipa digitalne štampe mogu biti ogromne. Prvenstveno kada su u pitanju pripreme projekta za štampu. Mnogi klijenti sa kojima smo se susretali su  takvog mišljenja da se bilo koja fotografija sa interneta može odštampati na portal, bilboard ili tapetu što nažalost nije slučaj. Veliku većinu slika sa interneta nije moguće uopšte odštampati (naravno, kada kažemo odštampati mislimo na to kvalitet odštampane slike bude na zadovoljavajućem nivou) jer se pomenute slike svojom rezolucijom, dimenzijom i kvalitetom prilagođavaju tehničkim karakteristikama i zahtjevima interneta a ne štamparskim mašina. Dakle priprema projekta za štampu na malim formatima može se razlikovati u odnosu na pripremu za štampu velikih formata. Dalje, razlika je u mašinama i medijima za štampu koje se koriste i naravno njihovoj namjeni.

Digitalna štampa velikih formata

HP latex tehnologija

Nadmašujemo očekivanja klijenta

Printamo tradicionalne reklame i više – uz nisku cijenu printamo na backlit, canvas, zidne tapete, auto grafiku, prozorsku grafiku, zastave i još mnogo toga…


Proizvodimo oštru, konzistentnu, ponovljivu kvalitetu slike s učinkovitim i brzim sistemom sušenja, rezolucija 1200 dpi.


Bez laminacije ima visoku otpornost na ogrebotine usporedivo s teškim solventnim bojama na SAV i PVC banerima.

 

Dostavljamo s pouzdanošću kvalitetan i eko prihvatljiv print

Vanjski print laminiran ima trajnost od 5 godina, a 3 godine bez laminacije

Obezbjedite sebi zdravlje okruženje što solvent ne može – НР Latex tinte na vodenoj bazi su bez mirisa


НР Latex boje su UL ECOLOGO GREENGUARD GOLD certificirane i zadovoljavaju AgBB kriterije

Iskoristite prednosti treće generacije HP Latex tehnologije


HP Latex tinta na vodenoj bazi sadrži najbolje karakteristike solvente tinte i tinte na vodenoj bazi. Sa HP Latex tintom objedinjujete izdržljivost na vanjskim aplikacijama i svestranost na svim materijalima koji se koriste u reklamnoj industriji, pri tome visokom kvalitetom, jednostavnim održavanjem i sve bez štete za Vaše zdravlje – čak i bolje od eco – solvent tinte. НР Latex 310 printer ima niz značajnih inovacija koje će Vas odvesti izvan granica eco solventnog printa, stvarajući nove mogućnosti i ideje za vaše reklame.

Digitalna štampa malih formata

Osim digitalne latex štampe velikih formata radimo i štampu manjih formata na Konica Minolta mašinama. 

U ponudi imamo i usluge plastifikacije iz rolne do A3 formata kao i pojedinačnu plastifikaciju do istog formata. Takodje radimo  PVC, žičani ili termo uvez.