Grafički dizajn je vrsta primijenjene umjetnosti koja najčešće uključuje kombiniranje tipografije, ilustracije, fotografije i multimedije, kako bi se vizualnom komunikacijom prenijela neka ideja ili poruka, u svrhu informiranja, uvjeravanja ili educiranja. Prvo korištenje izraza grafički dizajner pripisuje se Williamu Addisonu Dwigginsu 1922. godine, no u širu upotrebu izraz ulazi tek nakon Drugog svjetskog rata. 

 

Ovdje, u Sanat Studiu Koristeći slike, grafiku, animacije, prostor i tekst dizajniramo priču ili poruku koja će privući potencijalne korisnike Vašem biznisu. Strastveni smo za svaki piksel i predani svakom projektu i kao rezultat takvog pristupa imamo stotine projekata i zadovoljnih klijenata. 

Radimo sve vrste grafičkog dizajna koristeći najsavremenija softverska rješenja. Pripremamo grafiku za print na malom formatu, print na velikom formatu ili grafike spremne za prikaz na digitalnim medijima. 

Najčešće radimo dizajn logotipa, vizit kartica, flajera, brošura, obrade i restauracije fotografija, dizajn prozorske grafike, dizajn auto grafike, plakate, bilboarde, fototapete, canvas slike, pripreme slika za web banere, facebook cover, facebook objave i web generalno. 

Prepustite svoj projekat u ruke profesionalaca i omogućite sebi uštede u vremenu i novcu. Osnovna razlika izmedju nas i većine konkurencije ogleda se u tome da osim što se bavimo grafičkim dizajnom mi razvijamo i web stranice visokih performansi i takodje štampamo sve gore navedeno. Tako da tačno znamo šta Vaša grafika treba kada se priprema za web ili FB, a šta treba kada se printa na papir, karton, canvas platno ili pak pvc foliju koja se aplicira na portale. 

Iz ovih razloga Vi pravite uštede kada odaberete nas za svoje projekte. Jer zašto plaćati odvojeno grafički dizajn pa onda trošiti vrijeme i novac tažeći nekoga ko će Vam to printati kada možete dobiti sve na jednom mjestu i pod jednom cijenom koja će sigurno biti povoljnija.